Este adevarat ca gustul castravetelui amar poate fi respingator pentru majoritatea persoanelor care il incearca. Insa, este un aliment benefic pentru toata lumea. Numeroase studii sugereaza ca acest fruct controleaza foarte bine nivelului de zahar din sange, iar din acest motiv, diabeticii pot beneficia direct in urma consumului sau.

Exista si alte studii care indica faptul ca anumiti compusi din castravetele amar sunt capabili sa regleze ritmul de crestere a anumitor celule maligne. Cu alte cuvinte, este un ingredient capabil sa previna dezvoltarea cancerului si la nevoie, sa ii opreasca progresul.

A devenit foarte usor pentru o persoana sa includa castravetele amar in dieta pentru a putea profita de capacitatea sa de control asupra nivelului de zahar din sange si de preventie a cancerului. Pe internet puteti gasi tot felul de retete pentru preparate asiatice sanatoase, care includ si castravetele amar printre ingrediente. De obicei, este fiert sau prajit.

O alta metoda cunoscuta de a consuma castravetele amar este transformarea sa in ceai. Multumita beneficiilor sale uimitoare pentru sanatate, puteti face foarte usor rost de pliculete de ceai din castravete amar de la magazinele naturiste sau de la plafar. Sau puteti concepe chiar voi o pudra de ceai din castravete amar!

Ar fi o idee buna sa incepeti sa faceti acest ceai natural si puternic dintr-un kilogram de castraveti amari. Imediat ce ati facut rost de ei, nu mai ramane decat pregatirea. Asa ca, puneti-va sortul si incepeti sa faceti ceaiul folosind instructiunile de mai jos:

• Spalati foarte bine castravetii. Ar fi bine sa ii frecati cu un burete moale pentru a fi siguri ca toate pesticidele si impuritatile prezente pe coaja sunt eliminate.
• Luati un cutit si taiati castravetii pe lungime in jumatate.
• Folosind o lingura, scoateti pulpa si semintele.
• Dupa, luati din nou cutitul si incepeti sa taiati castravetii curatati in felii. Pe cat sunt feliile mai subtiri, pe atat de repede se vor usca si va va fi mai usor sa le macinati.
• Aranjati feliile de castravete in ordine pe o tava. Pentru a tine departe insectele si praful, le puteti acoperi cu o plasa anti-tantari.
• Puneti tava direct in lumina soarelui pentru a usca feliile de castravete. Dupa cateva ore, intoarceti-le si lasati-le sa se usuce si pe cealalta parte.
• In functie de vremea de afara, s-ar putea sa aveti nevoie de o zi intreaga sau doua pentru ca feliile de castravete amar sa se usuce complet. Va puteti da seama cand feliile sunt gata de macinat daca incep deja sa se sfarme.
• Luati un aparat de macinat cafea sau un blender si incepeti sa macinati feliile de castravete amar. Asigurati-va ca nu macinati mai mult de un pumn de felii dintr-o data.
• Puneti castravetele amar macinat intr-o punga etansa, depozitati-o intr-un loc racoros si uscat din bucatarie pentru a fi siguri ca vor tine cat mai mult.

Este atat de usor sa va faceti propria pudra pentru ceai din castravete amar! Pentru o portie, puneti o lingurita din pudra de ceai facuta in casa intr-o cana cu apa calda. Lasati-o sa se omogenizeze pentru cateva minute. Sunteti liberi sa adaugati o lingurita de miere organica pentru a-i da ceaiului un gust mai bun.

Apropos, ar fi bine sa va anuntati medicul in legatura cu planul vostru de a bea in mod regulat ceai din castravete amar. Mai ales daca ati fost diagnosticati cu diabet si administrati medicamente.

4 thoughts on “Reteta pentru ceaiul din pudra de castravete amar

  1. Ma bucur ca am descoperit acest articol pentru ca nu stiam despre toate beneficiile pe care le aduce consumul de seminte de papaver. Este interesant sa aflu ca aceste seminte sunt bogate in substante nutritive importante pentru sanatatea noastra. De acum inainte, cu siguranta voi incerca sa le includ mai des in alimentatia mea.

  2. Articolul este foarte informativ si mi-a oferit o perspectiva noua asupra beneficiilor consumului de seminte de papaver. Imi place ca au fost prezentate atat informatii despre valoarea nutritiva a acestora, cat si despre modul in care pot fi integrate in dieta zilnica. De asemenea, apreciez faptul ca au fost mentionate si precautiile necesare in consumul acestor seminte.

  3. Felicitari autorului pentru munca depusa in realizarea acestui articol! Subiectul abordat este extrem de important si actual, iar modalitatea de prezentare a informatiilor este foarte captivanta. Apreciez profesionalismul cu care sunt tratate detaliile si argumentele prezentate.

  4. Articolul este foarte interesant si informativ, oferind o perspectiva detaliata asupra subiectului tratat. Autorul a reusit sa explice intr-un mod clar si usor de inteles conceptele prezentate. Ma bucur ca am descoperit acest website si voi reveni cu siguranta pentru mai multe informatii.

Comments are closed.