In ultimii ani, din ce in ce mai multi oameni au inceput sa vorbeasca despre una dintre cele mai intense emotii prin care trec, si anume stresul. Stresul poate interveni in foarte multe dintre momentele vietii – la scoala, job, in timpul unor activitati zilnice care trebuie puse la punct, chiar si in timpul unei calatorii sau a unor reuniuni cu oameni pe care nu i-au mai intalnit demult.

De altfel, si pandemia a contribuit cu mult la ridicarea nivelului de stres resimtit in organism. De aceea, multe persoane s-au indreptat spre anumite activitati care sa ii ajute sa reduca stresul pe care l-au acumulat de-a lungul timpului. 

In cele ce urmeaza, vei descoperi cateva activitati pe care le-au abordat oamenii, in vederea reducerii nivelului de stres din corp.

Iata cateva activitati alese de oameni, in ultimii ani, pentru reducerea stresului acumulat:

Exista o multitudine de activitati pe care oamenii le-au ales, pentru a scapa sau pentru a diminua stresul pe care l-au acumulat de-a lungul timpului. Unele dintre aceste activitati ar putea fi nocive pentru sanatate, altele s-au dovedit a fi folositoare si chiar recomandate de specialisti. 

De exemplu, pentru ca pandemia ne-a tinut „inchisi” in case, munca de birou fiind efectuata din confortul propriu, nu au mai existat pauzele sau mesele servite alaturi de colegi. Iar acest aspect a dezvoltat si altfel de vicii. Printre acestea se numara si fumatul. 

Pentru ca munca s-a desfasurat, indeosebi, de acasa, tigarile normale au fost inlocuite cu cele electronice, pentru reducerea nivelului de nicotina, dar si de fum dispersat in aer. 

La astfel de tigari se pot utiliza diverse arome, cum, de altfel, exista lichidul pentru tigara electronica fara nicotina de pe merlin.ro in diverse variante sau arome.

O alta activitate spre care oamenii s-au indreptat, pentru a reduce stresul acumulat, este reprezentata de calatorii. In perioada pandemiei, aceasta activitate a fost restrictionata, oamenii neputand sa plece in vacanta sau in diverse calatorii de afaceri. 

Insa, odata cu deschiderea granitelor si permiterea tranzitiei dintr-o parte in alta, si-au rezervat cazari din timp, si-au facut bagajele si au plecat. Reprezinta un mod prin care au diminuat stresul acumulat in toata aceasta perioada si, de altfel, o activitate care inca sa afla in topul preferintelor. 

Specialistii recomanda ca pentru reducerea nivelului de stres resimtit in corp sa se efectueze iesiri in natura, mai ales in zonele impadurite, cu aer curat. 

O astfel de activitate reprezinta o deconectare de la viata cotidiana si o “reincarcare” a bateriilor. De asemenea, alte persoane au ales sa se indrepte spre practicarea unui sport, mai ales ca exercitiile fizice pot detensiona corpul. Yoga, mersul la sala sau boxul sunt cateva dintre aceste activiati.

Pe de alta parte, exista si persoane care si-au dezvoltat alte obiceiuri care ar putea sau chiar le-au daunat sanatatii. In timpul pandemiei, in perioada in care multi dintre angajati au fost nevoiti sa lucreze de acasa, au acumulat kilograme in plus nu doar din cauza stresului, ci si din cauza alimentatiei. 

“Rontaiala” permanenta a unor produse alimentare nesanatoase, pline in grasimi, dar si sedentarismul sunt doua dintre cauzele care au condus spre acumularea unor kilograme. 

Organismul a fost supus unor factori de stres, motiv pentru care multi s-au indreptat spre alte activitati prin care sa se detensioneze si, in cele din urma, sa scape de kilogramele in plus. 

Astfel, restabilirea unui program sanatos pentru minte si trup a reprezentat o alta modalitate pentru a diminua tensiunea din corp. 

Alocarea unei jumatati de ora pentru exercitii fizice usoare, aderarea la un stil alimentar fara grasimi, dar si alocarea de timp catre hobby-urile care le-au adus placere a reprezentat “schema” la care au apelat, pentru a reveni pe calea cea corecta pentru ei.

Stresul poate fi greu, uneori, de gestionat, mai ales cand acesta vine pe parte profesionala. Unele activitati ar putea provoca rau sanatatii, iar altele ar putea aduce un plus, de aceea trebuie sa ai atentie sporita atunci cand iti alegi activitatile care sa te ajute sa diminuezi stresul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *