In ultimii ani, din ce in ce mai multi oameni au inceput sa vorbeasca despre una dintre cele mai intense emotii prin care trec, si anume stresul. Stresul poate interveni in foarte multe dintre momentele vietii – la scoala, job, in timpul unor activitati zilnice care trebuie puse la punct, chiar si in timpul unei calatorii sau a unor reuniuni cu oameni pe care nu i-au mai intalnit demult.

De altfel, si pandemia a contribuit cu mult la ridicarea nivelului de stres resimtit in organism. De aceea, multe persoane s-au indreptat spre anumite activitati care sa ii ajute sa reduca stresul pe care l-au acumulat de-a lungul timpului. 

In cele ce urmeaza, vei descoperi cateva activitati pe care le-au abordat oamenii, in vederea reducerii nivelului de stres din corp.

Iata cateva activitati alese de oameni, in ultimii ani, pentru reducerea stresului acumulat:

Exista o multitudine de activitati pe care oamenii le-au ales, pentru a scapa sau pentru a diminua stresul pe care l-au acumulat de-a lungul timpului. Unele dintre aceste activitati ar putea fi nocive pentru sanatate, altele s-au dovedit a fi folositoare si chiar recomandate de specialisti. 

De exemplu, pentru ca pandemia ne-a tinut „inchisi” in case, munca de birou fiind efectuata din confortul propriu, nu au mai existat pauzele sau mesele servite alaturi de colegi. Iar acest aspect a dezvoltat si altfel de vicii. Printre acestea se numara si fumatul. 

Pentru ca munca s-a desfasurat, indeosebi, de acasa, tigarile normale au fost inlocuite cu cele electronice, pentru reducerea nivelului de nicotina, dar si de fum dispersat in aer. 

La astfel de tigari se pot utiliza diverse arome, cum, de altfel, exista lichidul pentru tigara electronica fara nicotina de pe merlin.ro in diverse variante sau arome.

O alta activitate spre care oamenii s-au indreptat, pentru a reduce stresul acumulat, este reprezentata de calatorii. In perioada pandemiei, aceasta activitate a fost restrictionata, oamenii neputand sa plece in vacanta sau in diverse calatorii de afaceri. 

Insa, odata cu deschiderea granitelor si permiterea tranzitiei dintr-o parte in alta, si-au rezervat cazari din timp, si-au facut bagajele si au plecat. Reprezinta un mod prin care au diminuat stresul acumulat in toata aceasta perioada si, de altfel, o activitate care inca sa afla in topul preferintelor. 

Specialistii recomanda ca pentru reducerea nivelului de stres resimtit in corp sa se efectueze iesiri in natura, mai ales in zonele impadurite, cu aer curat. 

O astfel de activitate reprezinta o deconectare de la viata cotidiana si o “reincarcare” a bateriilor. De asemenea, alte persoane au ales sa se indrepte spre practicarea unui sport, mai ales ca exercitiile fizice pot detensiona corpul. Yoga, mersul la sala sau boxul sunt cateva dintre aceste activiati.

Pe de alta parte, exista si persoane care si-au dezvoltat alte obiceiuri care ar putea sau chiar le-au daunat sanatatii. In timpul pandemiei, in perioada in care multi dintre angajati au fost nevoiti sa lucreze de acasa, au acumulat kilograme in plus nu doar din cauza stresului, ci si din cauza alimentatiei. 

“Rontaiala” permanenta a unor produse alimentare nesanatoase, pline in grasimi, dar si sedentarismul sunt doua dintre cauzele care au condus spre acumularea unor kilograme. 

Organismul a fost supus unor factori de stres, motiv pentru care multi s-au indreptat spre alte activitati prin care sa se detensioneze si, in cele din urma, sa scape de kilogramele in plus. 

Astfel, restabilirea unui program sanatos pentru minte si trup a reprezentat o alta modalitate pentru a diminua tensiunea din corp. 

Alocarea unei jumatati de ora pentru exercitii fizice usoare, aderarea la un stil alimentar fara grasimi, dar si alocarea de timp catre hobby-urile care le-au adus placere a reprezentat “schema” la care au apelat, pentru a reveni pe calea cea corecta pentru ei.

Stresul poate fi greu, uneori, de gestionat, mai ales cand acesta vine pe parte profesionala. Unele activitati ar putea provoca rau sanatatii, iar altele ar putea aduce un plus, de aceea trebuie sa ai atentie sporita atunci cand iti alegi activitatile care sa te ajute sa diminuezi stresul.

6 thoughts on “TREI activitati spre care oamenii s-au indreptat pentru a reduce nivelul de stres

  1. Articolul prezinta si activitatea de gatit ca modalitate de a reduce nivelul de stres. Sunt de acord cu acest aspect, intrucat gatitul poate fi foarte terapeutic si relaxant. Imi place sa experimentez noi retete si sa ma las purtat de creativitatea culinara atunci cand simt ca am nevoie de o pauza mentala.

  2. Am fost placut surprins sa gasesc meditatia mindfulness printre activitatile recomandate pentru reducerea stresului. Am citit multe despre beneficiile acestei practici, iar acum sunt si mai motivat sa o incerc. Este minunat cum putem gasi liniste interioara prin simpla concentrare asupra momentului prezent.

  3. Un alt punct interesant mentionat in acest articol este mersul pe bicicleta ca activitate pentru reducerea stresului. Consider ca acesta este un mod excelent de a combina exercitiul fizic cu relaxarea mintii. Chiar voi incerca sa imi fac timp pentru o plimbare cu bicicleta in weekend!

  4. Acest articol prezinta trei activitati pe care oamenii le pot incerca pentru a reduce nivelul de stres. Este util sa cunoastem astfel de metode, mai ales in contextul actual in care suntem expusi la situatii tensionate. Personal, ma bucur ca yoga este mentionata printre aceste activitati, deoarece am experimentat beneficiile sale asupra starii mele de bine.

  5. Este interesanta abordarea articolului care subliniaza importanta acordata stresului si modalitatile de a-l combate. Faptul ca se pun accent pe solutii naturale si non-invazive este un aspect pozitiv, oferind cititorilor alternative la medicamentele sau tratamentele costisitoare.

  6. Articolul prezinta trei activitati eficiente pentru reducerea nivelului de stres: yoga, meditatia si sportul. Aceste practici sunt recunoscute pentru beneficiile lor asupra sanatatii mentale si fizice, ajutand oamenii sa gestioneze mai bine situatiile tensionate din viata de zi cu zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *