Cum-ne-protejam-buzele-in-anotimpul-rece.jpg

In sezonul rece pielea noastra poate avea de suferit din cauza vantului, ploilor sau scaderilor de temperatura, primele semne fiind vizibile la nivelul tenului, parului si mainilor. O zona vulnerabila la acesti factori de mediu este, de asemenea, zona sensibila a buzelor.


Fiziologic, buzele sunt predispuse a fi cel mai uscat loc de pe intregul nostru corp si nu au, practic, niciun strat de protectie. Buzele au foarte putine glande sebacee si nu au deloc glande sudoripare, iar pierderea de apa de la nivelul lor este mult mai mare decat in alte parti ale tenului sau corpului. Toate aceste conditii, combinate cu schimbarile climatice contribuie la craparea si uscarea buzelor.

Craparea buzelor se datoreaza in primul rand deshidratarii, atat pe perioada verii, cand este foarte cald, cat si pe perioada iernii, cand este foarte frig. Daca doriti sa va mentineti buzele sanatoase chiar si in anotimpul rece, oferiti-le protectia corespunzatoare.

Tot ce trebuie sa faceti pentru a scapa de aceasta mica problema este sa mariti consumul de lichide si sa aveti la indemana intotdeauna un balsam de buze, pe care sa-l aplicati ori de cate ori este nevoie.

Alegeti corect balsamul de buze

Folosirea unei protectii naturale pentru buze inainte de expunerea la frig este o buna modalitate de a preveni buzele crapate. Buzele trebuie protejate cu balsamuri cat mai hranitoare si mai emoliente.

Imbogatite cu ingrediente pure din natura, balsamurile naturale ingrijesc si hidrateaza buzele zi de zi. Untul de shea, ceara de albine, ceara de candelilla sau ceara de trandafiri sunt eficiente pentru buzele delicate, ofera protectie de incredere impotriva actiunii mediului inconjurator, previn craparea si arsurile si confera buzelor o stralucire matasoasa.

Alte ingrediente minunate care previn crapaturile si au un efect reparator asupra buzelor sunt glicerina, mierea, uleiul de ricin, uleiul de migdale, uleiul de masline, uleiul de cocos, untul de cacao, vitamina E, extractul de galbenele. Toate acestea hidrateaza in profunzime, hranesc si mentin buzele moi si catifelate.

Atunci cand craparea buzelor este accentuata sau daca apar descuamari, folosirea unui scrub natural, bland, pentru buze inainte de aplicarea balsam este o idee foarte buna. Scrubul indeparteaza rapid pielea uscata, pregatind suprafata pentru aplicarea balsamului de buze, care va patrunde astfel mai usor in piele. Exfoliantele naturale pe baza de pudra de zahar brun indeparteaza eficient celulele moarte, netezesc si catifeleaza buzele.

Evitati iritantii din rujuri si pastele de dinti toxice

Uscarea si craparea pot fi cauzate si de expunerea regulata la substante cunoscute drept iritanti pentru pielea sensibila a buzelor. Substantele nocive din componenta rujurilor (propyl gallate, uleiuri minerale, metacrilatul de metil, cadmiu) si pastelor de dinti (fluor, sodium lauryl sulfate – SLS, propylen glycol, PEG-uri) pot irita buzele la fel de usor, in ciuda eforturilor de a le ingriji corect si de a le proteja.

Alegeti intotdeauna rujuri din ingrediente organice, care regenereaza si protejeaza buzele in mod natural, fara a va expune la chimicale cu efecte nocive asupra organismului. De asemenea, renuntati la pastele de dinti toxice si optati pentru cele naturale si sigure pentru sanatate.

6 thoughts on “Cum ne protejam buzele in anotimpul rece?

  1. Acest articol m-a convins sa introduc semintele de dovleac in dieta mea, avand in vedere toate beneficiile pe care le ofera pentru sanatate. Multumesc pentru informatiile utile si bine documentate!

  2. Este impresionant faptul ca semintele de dovleac au atat de multe proprietati benefice pentru sanatatea noastra. Ma bucur ca am citit acest articol si acum stiu cat de important este sa le includem in alimentatia noastra zilnica.

  3. Articolul este foarte interesant si util pentru cei care doresc sa afle mai multe despre beneficiile semintelor de dovleac. Am aflat multe informatii noi despre aceste seminte si cum ne pot ajuta sa avem o dieta sanatoasa.

  4. Sunt impresionat de modul in care sunt prezentate beneficiile semintelor de floarea soarelui in acest articol. Este o lectura foarte utila si informativa pentru oricine doreste sa aiba grija de sanatatea sa.

  5. Ma bucur ca am descoperit acest articol pentru ca mi-a deschis ochii asupra importantei consumului de seminte de floarea soarelui pentru sanatatea noastra. Voi incerca sa le introduc mai des in dieta mea.

  6. Articolul este foarte bine structurat si ofera informatii valoroase despre beneficiile semintelor de floarea soarelui. Am aflat lucruri noi si interesante citind acest articol.

Comments are closed.