Stiati ca o persoana obisnuita isi va petrece 20.160 de minute din viata sarutandu-se? Recordul mondial pentru cel mai lung sarut este de 58 de ore, 35 de minute si 58 de secunde. Dar de ce ne sarutam?
Daca va ganditi putin, pare un lucru destul de ciudat, in special datorita faptului ca gurile noastre sunt folosite pentru a manca, pentru a bea, a respira si pentru a comunica.
In ziua de azi, sarutul reprezinta pacea, pasiunea, respectul si iubirea. Dar ce incercau sa faca primii oameni din istorie care au facut acest lucru? De ce a devenit acest lucru atat de obisnuit?
Studiul stiintific al sarutului se numeste filematologie si ne invata beneficiile acestui act. Un sarut arde aproximativ 2-3 calorii pe minut si emana endorfine in sange, facand inima sa pompeze mai repede. Sarutul reduce nivelul de colesterol si de stres.
Psihologii evolutionisti spun ca ceea ce noi cunoastem in ziua de azi ca sarut provine din Hranire-Sarutare, care reprezinta schimbul de mancare pre-mestecata de la o fiinta la alta. Mamele pasari, precum si alte primate, sunt faimoase pentru acest lucru si pe care il fac in mod frecvent.
Nu cu mult timp in urma, acest obicei era practicat si intre memele si copiii lor; acest lucru se intampla inainte de productia si comercializarea mancarii de copii gata pregatite si care astazi, este mult mai usor de folosit.
In zilele noastre, acest obicei nu mai este practicat de civilizatiile vestice, dar se pare ca este extrem de benefic pentru mamele si copiii sanatosi sa continue sa respecte aceasta practica veche deoarece confera nutrientii, carbohidratii, proteinele, fierul, zincul si anti-corpii care de multe ori sunt inexistenti in laptele mamar sau mancarea de copii.
Mai mult, saliva adultilor ajuta la procesarea mancarii si ajuta la facilitarea absorbtiei vitaminelor B12 de catre copil.
Conexiunea gura la gura are o istorie in ceea ce priveste intimitatea, increderea si apropierea. Saliva dumneavoastra poarta informatii personale precum si date despre starea de sanatate.
Membranele de mucoasa din gura sunt permeabile pentru diferite tipuri de hormoni precum testosteronul, facand sarutul o metoda perfecta de a testa gustativ un potential partener.
Asadar, ca o strategie de selectie preistorica a partenerului, persoanele care preferau saruturile si care faceau lucrul acesta mai des, puteau face alegeri mai bune, alegand parteneri mai buni, reproducandu-se mult mai usor; astfel, se nasteau copii purtatori ai acelorasi norme.
Viata este plina de decizii si incertitudini si reprezinta un avantaj atunci cand gasim o tehnica ce ne va micsora plaja de decizii pentru a o gasi pe cea corecta.
Binenteles ca nu toate persoanele din lume sunt cele corecte pentru dumneavoastra, dar daca nu conta persoana pe care o alegeati, cea pe care o sarutati, testul gustativ nu ar mai fi fost necesar si nu ar mai trebui sa fie atat de placut si sa ne produca atat de multa placere.
Asa ca atunci cand primiti acel sarut special si are gust bun, aflati ca exista o mare sansa sa va fi gasit un partener potrivit din punct de vedere genetic. Pe langa asta, e si foarte distractiv…
Informatiile prezentate in acest articol despre semintele de chia sunt foarte utile si bine structurate. Ma bucur ca am aflat mai multe detalii despre aceste superalimente si cum pot contribui la imbunatatirea sanatatii noastre.
Am aflat din acest articol despre beneficiile semintelor de chia si modul lor de utilizare in diverse retete. Cu siguranta voi incerca sa le includ mai des in alimentatia mea pentru a beneficia de aportul lor nutritional.
Sunt impresionata de bogatia de nutrienti continuta de semintele de chia. Este uimitor cat de mici pot fi aceste seminte si totusi cat de multe beneficii aduc pentru sanatatea noastra. Multumesc pentru informatiile oferite!
Articolul este foarte interesant si informativ. Ma bucur ca am aflat mai multe despre beneficiile semintelor de chia si cum le pot integra in dieta mea. Voi incerca cu siguranta reteta propusa pentru budinca de chia, suna delicios!
Ma bucur ca am gasit acest articol despre mobilierul pentru sufragerie pe site-ul pavot.ro. Sunt sfaturi care vin in ajutorul celor care se confrunta cu dificultati in alegerea pieselor potrivite pentru living. Recomand tuturor sa il citeasca pentru a obtine idei inspirate si sugestii practice.
Articolul de pe site-ul pavot.ro despre cum sa alegi mobilierul potrivit pentru sufragerie ofera informatii foarte utile si practice. Este important sa tinem cont de dimensiunile camerei, de stilul dorit si de functionalitatea mobilei alese. Recomand citirea acestui articol pentru a lua decizii informate si bine fundamentate in amenajarea spatiului de zi.