Ce mananci si ce faci atunci cand alaptezi are o influenta asupra bebelusului tau. In bine sau in rau. Regulile de nutritie echilibrata, importante pe parcursul celor 9 luni de sarcina, sunt de respectat si dupa ce ai devenit mamica.
Stilul tau de viata trebuie adaptat in functie de bebelusul pe care tocmai l-ai adus pe lume. Uite ce ai voie si ce nu prea, atunci cand alaptezi. Alaptarea este cel mai natural mod de a asigura o dezvoltare sanatoasa copilului tau in primele luni de viata.
Multe mame sunt ingrjijorate ca atunci cand se imbolnavesc pot transmite si sugarului boala. Specialistii te linistesc. Nu trebuie sa intrerupi alaptarea daca esti racita, ai gripa sau suferi de diaree.
Bebelusul nu este afectat, ba dimpotriva. Atunci cand tu esti bolnava, corpul tau secreta anticorpi mai multi, care trec in laptele matern si protejeaza bebelusul.
Ce mananci tu, mananca si bebe
Organismul are nevoie de 2 pana la 6 ore sa proceseze si sa absoarba hrana pe care tu ai consumat-o, pana cand trece in laptele matern. Asa ca daca tu mananci sau bei ceva ce nu ii este pe plac, nu vei observa imediat simptomele, ci peste 6 ore.
Daca bebe e mai agitat, tine minte sa eviti alimentele respective, chiar daca nu sunt pe lista clasica de „interzise”.
Sport, dar cu program
Probabil ca iti doresti sa revii in forma cat mai repede si te gindesti deja cu cine poti sa-l lasi pe bebe cateva ore, cat tu dai o fuga la sala. Felicitari, sportul te scapa de kilogramele in exces si iti da energia de care ai nevoie pentru a avea grija de bebelusul tau.
Dar ai grija cand faci sport! In timpul efortului fizic, corpul elibereaza acid lactic, care se regaseste apoi in laptele matern si ii da un gust ceva mai amarui.
Daca sugarul tau nu mananca la fel de bine, incearca sa programezi ora de sport imediat dupa o repriza de alaptare, astfel incat pana la urmatoarea masa, efectul acidului lactic din lapte sa nu se mai faca simtit.
Mai usor cu berea!
Legenda spune ca daca bei bere atunci cand alaptezi, ai mai mult lapte. In timp ce informatia nu este in intregime neadevarata, de fapt, nu berea in sine te ajuta sa ai mai mult lapte, ci o polizaharida din orzul care este folosit pentru fabricarea berii si care influenteaza nivelul de prolactina, implicat in productia de lapte.
Alcoolul din bere nu numai ca nu ajuta lactatia, ci o si inhiba, si in plus se transfera, prin laptele matern, la bebelus. Daca vrei sa ai mai mult lapte, este foarte important sa te hidratezi.
Ah, cafeaua!
Cand colicii il supara si tu stai treaza toata noaptea, tare ti-ar mai placea o cafea care sa te puna pe picioare. Desi nu e total interzisa, nu este nici recomandata, caci trece in lapte si agita bebelusul.
Daca nu poti supravietui fara o ceasca de cafea, fa-o cat mai slaba si doar in prima parte a zilei, pentru ca vei sta treaza toata noaptea, sa-i tii de urat bebelusului care nu poate dormi nici el, dupa ce a fost „dopat”.
Am apreciat faptul ca autorul a prezentat atat avantajele, cat si dezavantajele subiectului discutat, oferind o imagine echilibrata asupra acestuia. De asemenea, am gasit utila sectiunea in care sunt prezentate recomandarile practice pentru cei care doresc sa exploreze mai mult acest domeniu. Un articol bine documentat si bine structurat.
Articolul este foarte informativ si detaliat, oferind o perspectiva interesanta asupra subiectului abordat. Autorul a reusit sa transmita informatiile intr-un mod clar si concis, facandu-l usor de inteles pentru cititori. Ma bucur ca am avut ocazia sa citesc acest articol si sa invat mai multe despre acest subiect.
Mi-a placut structura articolelor si felul in care sunt prezentate informatiile. Este un ghid util pentru cei care doresc sa inteleaga mai bine subiectul abordat. Felicitari autorului pentru munca depusa si pentru modul in care reuseste sa transmita informatii complexe intr-un mod accesibil.
Articolul este foarte interesant si informativ, oferind o perspectiva ampla asupra subiectului tratat. Sunt impresionat de profunzimea analizei prezentate si de modul in care sunt prezentate argumentele. Apreciez efortul autorului de a aduce in prim-plan diverse aspecte legate de subiect si de a clarifica unele aspecte mai putin cunoscute.
In concluzie, articolul ofera o perspectiva completa asupra beneficiilor consumului de seminte de dovleac, subliniind importanta incluziunii acestora in alimentatia noastra. Recomand tuturor sa citeasca acest articol pentru a afla mai multe detalii utile despre acest superaliment.
Interesanta este si sectiunea dedicata retetelor sanatoase in care putem include semintele de dovleac. Propunerile sunt variate si usor de preparat, fiind o idee excelenta pentru a diversifica dieta zilnica cu alimente benefice pentru organism.
Ma impresioneaza faptul ca semintele de dovleac sunt atat de bogate in nutrienti si antioxidanti, fiind recomandate pentru diverse afectiuni precum problemele prostatei sau nivelul ridicat al colesterolului. Este important sa stim cum sa le consumam corect pentru a beneficia la maximum de proprietatile lor.
Articolul abordeaza intr-un mod foarte clar si detaliat subiectul despre beneficiile consumului de seminte de dovleac. Este foarte interesant sa descoperim toate aceste informatii legate de proprietatile acestor seminte si impactul pozitiv pe care-l au asupra sanatatii noastre.