Starea de nervozitate poate trece la fel de usor precum vantul dar la fel de repede se poate instala pentru o perioada mai indelungata. Desi omitem de cele mai multe ori, mancarea poate fi vinovatul siret ce sta la baza dispozitiei dezavuate.

Este important sa consumam mancarurile sanatoase corecte pentru fericirea si stabilitatea din viata noastra.De fapt, starea noastra poate fi direct influentata de mancarea pe care o consumam.

Spre exemplu, stiati ca mancarurile precum chipsurile din cartofi si margarina pot diminua considerabil starea de bine? Diferenta dintre mancarurile ce ne fac sa ne simtim mai bine si cele care pot deveni escapade psihologice pare sa fie bazata pe ingrediente precum vitamina D si B, acizii grasi omega 3 si chiar si consumul de triptofan.

Consumati aceste 5 alimente sanatoase pentru a va umple de fericire si pentru a va simti cat mai bine!

1. Bananele

Bananele sunt bogate in vitamina B, care au un efect calmant. Cantitatea de vitamina B din banane poate imbunatati starea de spirit intr-un mod natural prin reglarea nivelului de glucoza din sange. De asemenea, potasiumul din banane va va ajuta sa mentineti un ritm cardiac sanatos.

Bananele sunt foarte bune pentru greturile de dimineata! Daca aveti stari de greata atunci cand va ridicati din pat, includeti bananele intre mese pentru a va mentine nivelul de
glucoza in limite normale.

2. Afinele

Afinele sunt excelente surse de energie pentru creier, oferindu-va o stare de alerta si de vigoare. Afinele fac mai mult decat sa va energizeze – va si relaxeaza! Arterele dumneavoastra se relaxeaza odata ce oxidul nitric din afine intra in corp.

3. Ciresele

Ciresele pot fi considerate o metoda naturista de ameliorare a insomniei. Ciresele acrisoare ajuta la marirea nivelului de serotonina din creier, element chimic ce regleaza somnul si imbunatateste starea mentala. Acestea contin, totodata, si hormonul de autoreglare, melatonina.

4. Ceaiul verde

Stiati ca obiceiul de a bea ceai verde poate inlatura starea de rau pe termen lung? Ceaiul verde poate fi lozul norocos pentru o stare de libertate, facandu-ne sa ne simtim mai
bine.

Un studiu efectuat asupra a 1000 de cetateni Japonezi seniori a aratat ca cei care beau 4 sau mai multe cani de ceai verde in fiecare zi prezentau mai putine semne de depresie (44%). Probabil va veti intreba de ce este ceaiul verde considerat un elixir magic.

Conform cercetatorilor, un amino-acid gasit in ceaiul verde numit teanina joaca rolul principal in aplicarea calitatilor pe care le detine acest ceai.

(Sursa studiului) Consumul de ceai verde este asociat cu simptome de depresie la batrani. Niu, K. et. al., Jurnalul American De Nutritie Clinina 2009 Dec; 90(6):1615-1622.

5. Ciocolata

In cele din urma este senzatia blanda de serenitate care va invaluie cu fiecare bucatica de ciocolata. De ce va simtiti atat de bine dupa ce ati mancat o bucata (sau doua) de ciocolata?

Din momentul in care ati luat acea imbucatura perfecta, productia de opioide din creier creste enorm de mult! (Opioidele sunt chimicalele responsabile cu reducerea durerilor si imbunatatirea starii mentale).

Ciocolata nu este neaparat rea – puteti consuma ciocolata amaruie sau cacao, care este ciocolata in stare naturala.

7 thoughts on “5 alimente sanatoase care te fac mai fericit

  1. Am descoperit multe informatii noi citind acest articol si mi-a deschis noi perspective asupra subiectului. Este important sa fim bine informai pentru a lua decizii corecte si acest articol este un pas in directia buna.

  2. Mi-a placut modul in care sunt prezentate argumentele si exemplele din articol, acestea contribuind la intelegerea mai buna a subiectului discutat. De asemenea, apreciez faptul ca autorul a inclus sursele utilizate pentru informatiile prezentate.

  3. Articolul este foarte interesant si informativ, oferind o perspectiva detaliata asupra subiectului abordat. Autorul a reusit sa adune date relevante si sa le prezinte intr-un mod clar si concis.

  4. Este remarcabil modul in care autorul a structurat articolul, facilitand intelegerea si retentia informatiilor prezentate. Apreciem eforturile sale de a aduce lumina asupra unui subiect important.

  5. Sunt impresionat de profunzimea analizei prezentate in acest articol. Autorul a abordat subiectul intr-un mod echilibrat si obiectiv, oferind cititorilor o viziune clara asupra temei discutate.

  6. Ma bucur ca am descoperit acest articol, deoarece mi-a oferit informatii noi si actualizate despre un subiect care ma intereseaza foarte mult. Apreciem munca depusa de autor pentru a ne oferi aceste informatii valoroase.

  7. Articolul este foarte interesant si informativ, oferind o perspectiva detaliata asupra subiectului abordat. Autorul a reusit sa aduca in discutie argumente solide si relevante.

Comments are closed.