Cum-sa-alegi-corect-fondul-de-ten.jpg

Putine produse cosmetice schimba atat de radical viata femeilor precum fondul de ten. Si atunci cand acesta reuseste sa acopere toate imperfectiunile pielii, chiar si pe cele mai severe, devine cu siguranta indispensabil machiajului.


Defecte ale tenului precum relieful neregulat al pielii, cearcanele, petele pigmentare create de soare, cicatrici, cuperoza sau acnee sunt cateva dintre cele mai grave probleme estetice cu care se confrunta femeile.

Desi se confrunta cu aceste imperfectiuni, multe femei evita folosirea fondului de ten pentru ca, de cele mai multe ori, rezultatul final este asociat cu un efect de masca. De fapt este vorba de o simpla greseala de alegere.

Un fond de ten ales in mod corect va face pielea sa arate impecabila si naturala, va da un plus de prospetime si frumusete chipului, fara a schimba drastic aspectul pielii. Inainte de alege si de a cumpara fondul de ten, trebuie sa ne identificam tipul de piele, daca acesta este gras, uscat, mixt sau normal.

Pasul 1: alege un fond de ten in functie de tipul pielii tale

– In cazul unui ten normal este indicat sa alegem un fond de ten lejer, cu acoperire usoara.
– Pentru tenul uscat este potrivit un fond de ten fluid, un produs care este extrem de hidratant si hranitor, imbogatit cu acid hialuronic sau vitamina E.
– Pentru tenul lucios, gras sau extrem de gras, cu pori dilatati sau acnee este ideal un fond de ten fara uleiuri, fara grasimi, cu efect mat de durata lunga. Un fond de ten compact sau o pudra minerala fara bismut sterge stralucirea si formeaza o pelicula ce impiedica porii sa secrete sebum.
– In cazul tenului matur este indicat sa folosim un fond de ten lejer care nu incarca si care nu trebuie sa contina pudra deoarece aceasta scoate in evidenta ridurile fine. Este recomandat un produs bio pe baza de ulei pentru a da suplete pielii sau un fond de ten suta la suta mineral, pentru ca ascunde bine ridurile.
– Tenul mixt are urmatoarele caracteristici: zona T (frunte, nas, barbie) acumuleaza un exces de sebum iar in restul fetei pielea este normala sau uneori putin uscata. In cazul acestui tip de ten se va utiliza un fond de ten pentru fiecare problema in parte.

Pasul 2: alege nuanta potrivita pentru tenul tau

Este foarte simplu, fondul de ten perfect va fi cel care odata aplicat se va contopi perfect cu tenul tau. Nuanta ideala trebuie sa fie invizibila pe ten, sa para ca un intreg, aproape sa dispara. Tonul potrivit al fondului de ten il aflam prin efectuarea unui test mic pe noi insine. Gaseste o sursa de lumina naturala si alege mai multe nuante pe care sa le incerci pe linia maxilarului sau pe barbie.

Daca ai pielea deschisa la culoare, ai nevoie de un produs auriu, cu o tonalitate calda. Pentru un ten inchis la culoare, mult mai potrivit ar fi un fond de ten de culoarea bronzului cu nuante ruginii pentru a-i sublinia stralucirea.

Daca pielea ta este terna, incearca un fond de ten cu reflexe galbene pentru a-i aduce lumina si dinamism. O nuanta de piersica este recomandata in cazul unui ten frumos, pentru a-i sublinia sanatatea.

Pentru un ten fara defecte, trebuie alese cu grija nuantele fondului de ten:
– Ten foarte deschis: bej, roz deschis;
– Ten deschis: rosiatic bej;
– Ten mediu: bej auriu, auriu piersica;
– Ten masliniu: piersica auriu;
– Ten bronzat: bronz;
– Ten foarte inchis: brun auriu, roz.

8 thoughts on “Cum sa alegi corect fondul de ten?

  1. M-am bucurat sa gasesc acest articol, deoarece mi-a oferit o perspectiva noua si interesanta asupra subiectului discutat. Am apreciat modul in care autorul a prezentat argumentele sale, expunand atat avantajele, cat si dezavantajele. Am invatat multe din acest articol si sunt nerabdator sa citesc mai multe materiale similare.

  2. Tema abordata in acest articol este una extrem de actuala si importanta in societatea noastra. Autorul analizeaza cu atentie diferite aspecte legate de subiect, oferind exemple concrete si sugestii practice pentru cititori. Recomand cu caldura lectura acestui articol tuturor celor interesati de tema abordata.

  3. Sunt impresionat de nivelul de cercetare realizat pentru acest articol. Autorul a reusit sa adune o multime de informatii relevante si sa le prezinte intr-un mod coerent si captivant. Apreciez faptul ca s-au inclus si sursele utilizate, ceea ce ne permite sa verificam informatiile prezentate.

  4. Articolul este foarte interesant si ofera o perspectiva detaliata asupra subiectului abordat. Autorul prezinta argumente solide si bine documentate, ceea ce il face credibil in ochii cititorilor. Este important sa ne informam corect si acest articol este un punct de plecare excelent.

  5. Felicitari autorului pentru munca depusa la realizarea acestui articol! Este evident ca s-a documentat temeinic si a pus suflet in redactarea fiecarei fraze. Recomand lectura acestui material tuturor celor interesati de subiect.

  6. Este impresionant cat de detaliat este acoperit subiectul in acest articol. Am invatat multe lucruri noi citindu-l si acum ma simt mai informat si pregatit sa dezbat acest topic cu altii.

  7. Ma bucur ca am descoperit acest articol pentru ca mi-a oferit o mai buna intelegere a temei discutate. Am apreciat modul in care autorul a argumentat fiecare punct de vedere prezentat.

  8. Articolul este foarte bine structurat si ofera o perspectiva interesanta asupra subiectului abordat. Autorul a reusit sa adune informatii relevante si sa le prezinte intr-un mod clar si concis.

Comments are closed.